Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Presseminarium om människohandel och prostitution

Publicerad

Sverige gästas på måndag av Ruchira Gupta som är en av världens mest inflytelserika aktivister mot människohandel för sexuella ändamål. Seminariet inleds av barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér och av riksdagsledamoten Carina Olsson (S).

Tid:
Plats: Socialdepartementet, Fredsgatan 8, lokal stora Tigern

Ruchira Gupta som också är journalist har arbetat mer än 25 år för att stoppa människohandel. Hon har erkänts för sitt arbete av regeringar och organisationer över hela världen. År 2002 grundade hon organisationen Apne Aap Women Worldwide, en ideell organisation som arbetar för kvinnors rättigheter och utrotandet av människohandel för sexuella ändamål.

Hon är sedan 2013 president för organisationen och i den egenskapen arbetar hon för avskaffandet av prostitution där svensk lagstiftning mot köp av sexuella tjänster framhålls som "best pratice". Ruchira Gupta kommer under seminariet berätta om sina erfarenheter från sitt arbete mot sexhandel och prostitution runt om i världen.

Vid seminariet kommer även Sveriges ambassadör mot människohandel att kortfattat redogöra för sitt arbete.

Kontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter