Statssekreterare Oscar Stenström besöker Washington DC och Maryland i USA den 13-15 september

Under besöket kommer Oscar Stenström, statssekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde, att föra bilaterala samtal med amerikanska företrädare om handelspolitik. Dessutom träffar han representanter för svenska företag för att diskutera framtidsstrategier och få en uppdatering kring deras verksamhet i USA.

- Svenska företag bidrar till att skapa närmare 500 000 jobb i USA. I Sverige skapar handelsutbytet över 140 000 jobb. För svenska företag är USA den tredje viktigaste exportdestinationen. Det är alltid givande att möta svenska företag i USA och representanter för administrationen, säger Oscar Stenström.

Oscar Stenström kommer även att tala vid Community of Democracies högnivåmöte i Washington DC, som USA:s utrikesminister Rex Tillerson står värd för.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha