Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Sten Nordin ny landshövding i Blekinge län

Publicerad

Regeringen har utsett Sten Nordin till ny landshövding i Blekinge län. Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Blekinge län gäller från och med den 1 oktober 2017 till och med den 31 januari 2021.

- Det är med glädje som jag kan berätta att regeringen beslutat att tillsätta Sten Nordin som landshövding i Blekinge län. Sten har en lång erfarenhet av ledarskap, bland annat som finansborgarråd i Sveriges största kommun. Erfarenheter av samverkan mellan olika samhällssektorer för ett uppnå gemensamma mål tror jag är någonting som han kommer att bära med sig i sin nya roll som landshövding, säger Ardalan Shekarabi

Sten Nordin är född 1956. Sten Nordin var borgarråd i Stockholms stad 1994–2006 och riksdagsledamot 2006–2008. Åren 2008–2014 var han finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

- Jag är mycket hedrad av förtroendet att få bli Blekinges landshövding och det är med stort engagemang jag tar mig an det uppdraget. Blekinge utvecklas positivt men har som alla andra landsdelar även utmaningar att möta. Jag ser fram emot att som statens representant dra mitt strå till stacken för utveckling och livskvalitet i Blekinge i samverkan med länets invånare, näringsliv och förtroendevalda. Uppdraget innebär också en fantastisk möjlighet att få bo i en omtalat vacker del av vårt land och att få ta del av dess natur, historia och kulturvärden, säger Sten Nordin.

Presskontakt

Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.