Utrikesminister Margot Wallström talar inför FN

Fredag 22 september ca kl. 14.30 lokal tid i New York (ca kl. 20.30 svensk tid) talar utrikesminister Margot Wallström inför FN:s medlemsländer. Hon kommer i anförandet bland annat att ta upp Nordkorea, Myanmar, Syrien, Sydsudan och fredsprocessen i Mellanöstern.

Utrikesministern kommer också att prata om prioriteringarna för Sverige i säkerhetsrådet: konfliktförebyggande, kvinnor, fred och säkerhet samt FN-reform. Utrikesministern kommer betona vikten av att det är mer samarbete som världen behöver nu, inte mindre.

Under FN:s högnivåvecka, UNGA (United Nations General Assembly), samlas företrädare för samtliga medlemsländer.

Utrikesministerns tal går att följa på: http://webtv.un.org/

Kontakt

Pezhman Fivrin
Pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström
Telefon 08-405 53 61
Mobil 072-526 68 18
e-post till Pezhman Fivrin