Innehållet publicerades under perioden

-

Ann Linde samtalar med representanter för svenska textil- och modebranschen om Brexits effekter

EU- och handelsminister Ann Linde deltar i ett seminarium med fokus på Brexit och dess effekter på Sveriges textil- och modebransch. Vid seminariet, som äger rum 6 november i Stockholm, kommer minister Linde att berätta om regeringens arbete med den pågående förhandlingen om Storbritanniens framtida utträde ur EU och hur den påverkar handeln och EU-samarbetet.

Regeringen har stort intresse av att höra hur branschen förebereder sig för de kommande förändringarna, och vilka frågor som ses som särskilt viktiga för dem i de kommande förhandlingarna mellan EU och Storbritannien.

- Den svenska textil- och modebranschen tillhör en av de snabbast växande exportbranscherna i Sverige. Storbritanniens val att lämna EU, Brexit, kommer att påverka textil- och modebranschen i Sverige. Textil- och modebranschen bidrar idag till det ekonomiska utbytet mellan Sverige och Storbritannien och det är viktigt att branschen förebereder sig för de kommande förändringarna, säger Ann Linde.

EU-och handelsminister Linde kommer tillsammans med representanter från Kommerskollegium och Business Sweden att finnas tillgänglig för att svara på frågor från företag, branschorganisationer samt lokala och regionala intressenter.

Seminariet är även öppet för press och EU- och handelsministern Linde är tillgänglig för svar på frågor under panelens frågestund samt efter seminariet kl.16.30-17.00. Anmälan för press sker till Rasmus Eljanskog senast fredag den 3 november kl.16.00.

Tid: 6 november 2017, kl. 14.30-16.30.
Plats: Stockholm Fashion District, Augustendalsvägen 7, Nacka Strand.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Rasmus Eljanskog
Presskommunikatör
Mobil 070-2879336
e-post till Rasmus Eljanskog