Ann Linde till Luxemburg för möte med EU-ministrar

Vid EU-ministrarnas möte, Allmänna rådet, i dag den 17 oktober möts ministrarna för att förbereda kommande europeiskt råd och ha en dialog om rättsstatens principer på temat mediemångfald. Vid rådsmöte med EU-ministrarna om Brexit (Allmänna rådet artikel 50) kommer läget i Brexit-förhandlingarna att gås igenom, liksom formerna för hur EU ska bestämma var den Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och den Europeiska bankmyndigheten (EBA) ska ligga efter Brexit.

Den femte förhandlingsrundan om Brexit pågick den 9-12 oktober. Vid mötet kommer EU:s chefsförhandlare Michel Barnier att informera om eventuella framsteg i förhandlingen.

– Den svenska regeringen står helt bakom chefsförhandlaren Michel Barnier och den bedömning av förhandlingsläget som han redovisar. Det är avgörande att vi kommer framåt i förhandlingen – för britterna men även för Sverige och övriga EU, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha