Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Barn får vara socialminister för en dag

Publicerad

Socialminister Annika Strandhäll har under senaste veckan tagit emot flera brev och berättelser från barn som har och har haft cancer där de berättar vad de skulle göra om de var socialminister.

Breven är ett initiativ från Barncancerfonden som vill lyfta vårdsituationen för barn med cancer. Annika Strandhäll vill därför bjuda in Barncancerfonden och barnen som delat med sig av sina berättelser till Socialdepartementet under november månad för att praktisera som socialministrar tillsammans med Strandhäll och diskutera barncancervården.

– Jag vill gärna träffa de barn som skrivit till mig för att diskutera de viktiga frågor kring barncancervården som de har lyft. Därför bjuder jag nu in och hoppas att de vill praoa en dag tillsammans med mig som socialminister, säger socialminister Annika Strandhäll.

Presskontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00