Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Bostadsminister Peter Eriksson besöker Västerås

Publicerad

Tisdag den 10 oktober besöker bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson Västerås och det pågående bostadsprojektet Nordanby Äng. Besöket är en del av konferensen Mimerdagen om samhällets bostadsutmaningar och framtidens bostadsbyggande.

På Nordanby Äng i Västerås byggs det runt 300 bostäder i trähus som knyts samman av en trädgård med odlingslotter som hyresgästerna själva tar hand om. Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson kommer hit på studiebesök för att ta del av framtidens materialval och alternativa planlösningar.

Bostadsministern fortsätter därefter in till centrala Västerås för att fortsätta deltagandet på konferensen Mimerdagen där han kommer hålla ett anförande om hur regeringen ser på bostadsmarknadens utmaningar. Media är välkomna att närvara under hela eller delar av programmet.

Efter besöket på konferensen Mimerdagen följer en rad möten med Region Västmanland i landstingshuset. Mötena kommer bland annat handla om bredband i länet, Regional Digital Agenda och den regionala digitaliseringsstrategin.

Avslutningsvis, på Stadshotellet, deltar bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson i en paneldebatt om bostadsbyggandet i Västerås. Media är välkommen att delta vid paneldebatten.

Program för den 10 oktober

Nordanby Äng
Tid: Kl. 11.00
Plats: Nordanby Äng, Västerås

Mimerdagen
Tid: Kl. 12.30
Plats: SF Bio, centrala Västerås

Möten med Region Västmanland
Tid: Kl. 14.00
Plats: Landstingshuset, Västerås

Paneldebatt
Tid: Kl. 17.00
Plats: Elite Stadshotell Västerås

Presskontakt

Martin Kling
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00