Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Ardalan Shekarabi deltar i ministermöte om e-förvaltning

Publicerad · Uppdaterad

Den 6 oktober träffas ministrar ansvariga för e-förvaltningsfrågor i EU och EFTA i Tallinn för att anta en ministerdeklaration och diskutera digitalisering av den offentliga sektorn.

Under konferensen kommer ministrarna samtala om vikten av att digitalisera den offentliga sektorn och om det fortsatta arbetet i EU, samt signera en ministerdeklaration. Syftet med deklarationen är att snabba på den digitala utvecklingen i offentlig sektor och att individens behov ska stå i centrum för denna utveckling.

- Det är viktigt att den offentliga sektorn klarar av den digitala transformationen, det är på sikt avgörande för att upprätthålla förtroendet för våra samhällsinstitutioner. Vi ska använda digitaliseringens möjligheter för att förenkla och förbättra för människor och företag, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Deklarationen kommer att antas av EU:s medlemsländer samt av EFTA-länderna.

Utöver konferensprogrammet kommer Ardalan Shekarabi att träffa ett flertal ministerkollegor och utbyta erfarenheter om arbetet med digitaliseringen av den offentliga sektorn. De bilaterala mötena kommer också att handla om Sveriges program för digitalisering av den offentliga sektorn "Digitalt Först" samt det stundande svenska ordförandeskapet i Nordiska Ministerrådet.

Presskontakt

Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00