Kultur på scen och i skog när Sven-Erik Bucht besöker Örebro län

I dag, den 24 oktober, besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på sin Sverigeresa Örebro län för att bland annat titta närmare på skogsodling och skogsföryngring. Landsbygdsminister kommer även att besöka ett kunskaps- och kulturcentrum i Askersund.

Det är i Askersund som dagens första stopp sker när landsbygdsminister Sven-Erik Buchts Sverigeresa stannar i Örebro län. Landsbygdsministern har även tidigare under sin Sverigeresa, med uppdrag att ta del av lokala landsbygdsförhållanden, besökt Örebro län. Då var livsmedel och travhästar på agendan. Nu i Askersund börjar Sven-Erik Bucht dagen med ett samtal om landsbygds- och lantbruksfrågor med lokala representanter från kommunen och LRF.

Efter mötet besöker landsbygdsministern Sjöängen kunskaps- och kulturcentrum som är en lokal kultursatsning som innehåller en 6-9 skola, musikskola och biograf.

I Hallsbergs kommunhus träffar Sven-Erik Bucht lokala representanter från kommun och det lokala näringslivet innan ministern gör ett studiebesök hos företaget Svenska Skogsplantor som är Sveriges ledande företag inom skogsföryngring och plantor.

I Hallsberg träffar landsbygdsministern även representanter för Boo Egendom AB. Godset är en av Sveriges största privatägda egendomar och omfattar dryga 15 000 ha mark samt tillkommande ca 1 000 ha vattendrag och sjöar. På godset bedrivs aktivt skogsbruk, jordbruk samt jakt- och fiskeförvaltning.

Program för tisdag den 24 oktober:

Möte i Askersund
Tid: kl. 12.15
Plats: O'Learys, Lilla Bergsgatan 6, Askersund

Sjöängen kunskaps- och kulturcentrum
Tid: kl. 13.15
Plats: Drottning Kristinas väg 2, Askersund

Möte Hallsberg
Tid: kl. 14.40
Plats Västra Storgatan 14, Hallsberg

Svenska skogsplantor
Tid: kl. 15.10
Plats: Vibytorp 1332, Hallsberg

Möte med Boo Egendom AB
Tid: kl. 16.10
Plats: Västra Storgatan 14, Hallsberg

Media är välkomna att delta under delar av programmen. Anmälan sker till Maria Soläng.

 

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng