Landsbygdsministerns Sverigeresa fortsätter till Dalarna

På tisdag den 31 oktober åker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht till Dalarna. Fokus för besöket, som är en del av hans pågående Sverigeresa, är aktivitetsbaserad turism och ekologiska produkter.

I Mora besöker Sven-Erik Bucht Vasaloppsföreningen Sälen-Mora som är arrangör för det berömda skidloppet. Vasaloppet är dock mer än bara nio mil på skidor. Loppet är idag många olika lopp som varje år lockar 100 000 anmälda deltagare i disciplinerna löpning, cykling och längdskidor.

Efter Mora åker landsbygdsministern rakt norrut till Orsa där Sven-Erik Bucht träffar representanter från turismföretaget Grönklittsgruppen. Företaget som har barnfamiljer som huvudsaklig målgrupp bedriver verksamhet inom boende, camping, skidåkning och temaparker.

I Furudal besöker landsbygdsministern grossist- och agenturföretaget Ekogrossisten som distributerar ekologiskaprodukter till besöks- och restaurangnäringen samt till hälsokost- och ekobutiker i hela Norden.

Landsbygdsminister Sven-Erik Buchts Sverigeresa avslutar dagen med ett öppet möte i Furudal. Temat för mötet är "Hela Sverige ska leva".

Program för den 31 oktober

Vasaloppet
Tid: kl. 10.00
Plats: Vasaloppets hus, Mora

Grönklittsgruppen
Tid: kl. 12.45
Plats: Bowlingvägen 1, Orsa

Ekogrossisten
Tid: kl. 14.20
Plats: Näsvägen 3, Furudal

Öppet möte
Tid: kl. 18.00
Plats: Bageriet, Furudal.

Media är välkomna att delta under delar av programmen. Anmälan sker till Maja Brännvall.

 

Kontakt

Maja Brännvall
Politiskt sakkunnig hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-5698960
e-post till Maja Brännvall, via registrator