Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson till Luxemburg

Publicerad

På torsdag och fredag den 12 och 13 oktober deltar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på rådet för rättsliga och inrikesfrågor (RIF) i Luxemburg.

På mötet deltar EU:s justitie-, inrikes- och migrationsministrar. Deltagarna kommer bland annat att diskutera Schengensamarbetet, ett förslag om hur det ska bli enklare att förverka brottsligt förvärvade tillgångar över landgränser och ett förslag om utökat utbyte av information i kriminalregister, samt få information om EU:s arbete med cyberrättsfrågor. Under mötet kommer deltagarna också att få en uppdatering om EU:s gemensamma kamp mot terrorism.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh