Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Under perioden 3 oktober 2014 och 30 november 2021 var hon finansminster.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Under perioden 3 oktober 2014 och 30 november 2021 var hon finansminster.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ny generaldirektör och chef för Skatteverket

Publicerad

Regeringen har idag utsett Katrin Westling Palm till ny generaldirektör och chef för Skatteverket.

– Skatteverket är en av statsförvaltningens centrala myndigheter och genom skatteintäkter finansierar vi välfärden. För att myndigheten ska kunna utföra sina uppgifter är det viktigt att verksamheten fortsatt håller hög kvalitet och att det finns ett högt förtroende för Skatteverket. Jag är därför mycket glad över att tillkännage att regeringen i dag utsett Katrin Westling Palm som ny generaldirektör för Skatteverket. Med sin gedigna erfarenhet av att leda och utveckla statliga myndigheter tillsammans med hennes tidigare erfarenhet av Skatteverket är hon mycket lämpad att leda myndigheten. Hon kommer att stärka förtroendet för myndigheten externt och internt, säger finansminister Magdalena Andersson i en kommentar.

Katrin Westling Palm har vid Pensionsmyndigheten skapat en väl fungerande myndighet med högt förtroende och högt utvecklingstempo.

Om Katrin Westling Palm:
Katrin Westling Palm är sedan 2010, då myndigheten bildades, generaldirektör och chef för Pensionsmyndigheten. Dessförinnan var hon överdirektör vid Skatteverket där hon även varit ekonomidirektör och planeringschef 1997–2004. Katrin Westling Palm är i dag även ledamot i flera rådgivande organ t.ex. Rådet för digitalisering, Ekonomistyrningsverkets insynsråd samt ordförande i myndigheternas e-samverkansprogram.

Om Skatteverket:
Skatteverket är rikstäckande och har ca 10 400 anställda, vilket innebär att myndigheten är en av Sveriges största. Verksamheten bedrivs i hela landet vid verksamhetskontor på 43 orter och servicekontor på 103 orter. Skatteverkets förvaltningsanslag uppgår till knappt 7,2 miljarder kronor 2017.

Presskontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Isabel Lundin
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Under perioden 3 oktober 2014 och 30 november 2021 var hon finansminster.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Under perioden 3 oktober 2014 och 30 november 2021 var hon finansminster.