Regional landsbygdssatsning presenteraras under Sverigeresa i Uppland

På tisdag den 3 oktober är landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på Sverigeresa i Uppsala län. Det är andra gången resan stannar i Uppsala län och denna gång kommer landsbygdsministern att delta då Uppsala kommun presenterar en bibliotekssatsning på landsbygdsskolor. Sven-Erik Bucht besöker även mjölkande vattenbufflar och en grönsaksodling.

Under året har landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökt ett antal kommuner i landets samtliga län för att få sig en bild av de lokala landsbygdsförhållandena genom att träffa lokala företagare, medborgare och politiker.

Resan fortsätter och i morgon besöker landsbygdsministern Heby kommun där han på Ängsholmens Gårdsmejeri i Harbo kommer att titta på något, i Skandinavien, så sällsynt som vattenbufflar vars mjölk gården har kunnat producera mozzarella av.

I Uppsala kommer Sven-Erik Bucht att besöka Skyttorps skola för att med Uppsala kommun presentera en regional landsbygdssatsning på digitala bibliotek som ska kunna användas på skolor i Uppsalas landsbygd.

Företaget Upplands trädgårdsprodukter ligger i Tierp dit landsbygdsministern åker för att besöka regionens största grönsaksproducent.

Program för besök i Uppsala län den 3 oktober

Ängholmens Gårdsmejeri
Tid: Kl. 10.00
Plats: Floberga 915, Harbo

Pressträff tillsammans med Uppsala kommun
Tid: Kl. 12.00
Plats: Skyttorps skola, Gullsjövägen 4, Uppsala

Upplands trädgårdsprodukter
Tid: Kl. 13.20
Plats: Postboda 109, Månkarbo

Media är välkommen att delta under delar av dagen. Kontakta Maria Soläng för intresseanmälan.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng