Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström reser tillsammans med Finlands utrikesminister Timo Soini till Makedonien och Serbien

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström träffar tillsammans med Finlands utrikesminister Timo Soini stats- och regeringschefer, utrikes- och EU-ministrar samt representanter för det civila samhället i Makedonien och Serbien 9-10 oktober.

Syftet med resan är att visa stöd för ländernas EU-närmande, uppmuntra till fortsatta reformer, diskutera den inrikespolitiska situationen i länderna samt den regionala dynamiken på västra Balkan.

Överläggningarna i Skopje kommer att fokusera på politisk stabilitet, regionalt samarbete och reformer för att stärka rättsstaten och främja socioekonomisk utveckling. Utrikesministern kommer även att hålla ett anförande om Sveriges feministiska utrikespolitik på ett universitet i Skopje. Samtalen i Belgrad kommer att fokusera på genomförandet av landets reformagenda, samt på normaliseringsdialogen med Kosovo. I Belgrad kommer utrikesministern även att träffa Montenegros utrikesminister för att diskutera landets EU-närmande.

Sverige ger omfattande bistånd till västra Balkan, främst i syfte att bidra till regionens EU-närmande.

Presskontakt