Gustav Fridolin har entledigats, utbildningsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Litteratur och utbildning i fokus när Gustav Fridolin besöker Brasilien

Publicerad

Den 4 till 6 november närvarar utbildningsministern vid bokmässan i Porto Alegre samt håller anförande på lärarhögskolan i Brasilia. Under besöket kommer Gustav Fridolin även att möta Brasiliens utbildningsminister.

Bokmässan i Porto Alegre är Latinamerikas största utomhusbokmässa och lockar 1,4 miljoner besökare. I år har mässan tema Norden. Tillsammans med några av de svenska författarna på plats deltar utbildningsministern i seminariet "Swedish Education, Reading and Literature.". I Porto Alegre medverkar Gustav Fridolin även vid lanseringen av initiativet Glocal Climate Challenge.

I huvudstaden Brasilia väntar ett möte med landets utbildningsminister José Mendonça Bezerra Filho. Gustav Fridolin kommer även att hålla ett anförande på lärarhögskolan vid Universidade de Brasilia.

Presskontakt

Sandra Ahlstrand
Politiskt sakkunnig hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00