Oscar Stenström besöker Filippinerna för politisk dialog och handelsfrämjande

Den 22-23 november besöker EU- och handelsministerns statssekreterare Oscar Stenström Filippinerna. Han kommer att föra samtal med officiella företrädare och andra delar av det filippinska samhället om den ekonomiska och politiska utvecklingen i Filippinerna och regionen, inklusive om vikten av frihandel och respekt för de mänskliga rättigheterna.

Ett viktigt syfte med besöket är att främja svensk handel med Filippinerna. Tillsammans med svenska företag och filippinska myndigheter kommer Stenström att delta i ett affärsseminarium om modernisering av flygplatser. Han kommer också ha en dialog med svenska företag i landet om deras erfarenheter på den filippinska marknaden.

- Den snabba tillväxten i Filippinerna och landets stora infrastruktursatsningar erbjuder goda affärsmöjligheter för svenska företag som ofta är världsledande med sina såväl innovativa som hållbara lösningar, säger Oscar Stenström.

Besöket äger rum ett år efter återöppnandet av Sveriges ambassad i Manila. Svensk export till Filippinerna uppgick 2016 till omkring en miljard kr och landet är prioriterat i regeringens Exportstrategi. Business Sweden har under året etablerat sig i Filippinerna med en landansvarig representant. Sverige har i flera sammanhang den senaste tiden uttryckt oro över situationen för de mänskliga rättigheterna i Filipinerna, bland annat i FN och när regeringens ambassadör för mänskliga rättigheter besökte landet i maj.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha