Sven-Erik Bucht besöker Skåne och Halland

På onsdag den 22 november kommer landsbygdsminister Sven-Erik Bucht att fortsätta sin Sverigeresa med att besöka kommunerna Båstad i Skåne och Laholm i Halland. Landsbygdsminister kommer bland annat att besöka ett mejeri i slottsmiljö och en kycklingfarm.

För andra gången besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Skåne och Halland på den Sverigeresa som inleddes den första februari i år. Under året har landsbygdsminister besökt landets samtliga län och många av länens kommuner för att fördjupa sig i lokala landsbygdsförhållanden.

I Båstad kommun kommer Sven-Erik Bucht att på morgonen besöka Bjärefågel Torekow AB som föder upp den klimatcertifierade Bjärekycklingen. Därefter möter han företrädare från kommunernas näringsliv och lokala politiker i ett lunchmöte vid Hovs Hallar på Bjärehalvöns nordspets.

Eftermiddagen viks för verksamhetsbesök i Laholm. Först träffar Sven-Erik Bucht Arlas styrelseordförande Åke Hantoft som visar sitt lantbruk med mjölkkor. Därefter besöker landsbygdsministern Skottorps Slott. Slottet, som är ett populärt utflyktsmål, byggdes på sent 1600-tal och inrymmer sedan 2011 ett mejeri som producerar ost av hög kvalitet.

Program för den 22 november

Bjärefågel Torekow
Tid: Kl. 10.00
Plats: Slättarödsvägen, Båstad

Hotell & Restaurang Hovs Hallar
Tid: Kl. 12.15
Plats: Hovshallavägen 120, Båstad

Besök Åke Hantofts Gård
Tid: Kl.14.00
Plats: Åke Hantofts Gård, Ösarp

Skottorps Slott
Tid: Kl. 15.30
Plats: Skottorps Slott, Laholm

Media är välkomna att delta under delar av programmet. Anmälan sker till Maria Soläng.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng