Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström talar om #metoo på seminarium i Stockholm

Publicerad

Skolor! Hur går vi vidare efter #metoo? Det är frågeställningen när Stiftelsen Raoul Wallenberg Academy och förlaget Natur och kultur bjuder in skolvärlden till diskussion om en trygg skola. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström är på plats för att hålla ett inledningsanförande.

Tid:
Plats: Natur och kultur, Karlavägen 31, Stockholm

Lärare och rektorer från 100 skolor är inbjudna till mötet med fokus på att ta fram förslag på främjande, förebyggande och åtgärdade aktiviteter för en jämställd skola som är fri från dålig jargong, kränkningar, trakasserier och sexuellt våld. Anna Ekström kommer att tala om regeringens arbete för att skolan ska bli en tryggare plats.

Tid för intervjuer finns – vänligen kontakta Helena Paues.

Presskontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00