Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Fler statliga jobb och bättre service i Västernorrland

Publicerad

I Sverige ska folk kunna leva, arbeta och driva företag oavsett var man bor i landet. Därför ökar regeringen den statliga närvaron runt om i Sverige och kommer nu skapa nya statliga jobb i Sundsvall och Sollefteå. Innan sommaren 2018 ska också den statliga servicen öka genom tio nya servicekontor i särskilt utsatta områden och i glesbygd, varav ett i Kramfors.

De nya statliga jobben skapas genom att den nya myndigheten för digitalisering av offentlig sektor ska lokaliseras till Sundsvall. Dessutom ska Statens servicecenter omlokalisera viss del av sin verksamhet till Sollefteå. Besluten fattas på torsdag och är en del av regeringens ambition att öka den statliga närvaron i hela landet.

- Hela Sverige ska leva och landet ska hålla ihop. Därför driver vi ett omfattande arbete för att fler myndigheter ska finnas i hela landet. Det gläder mig att nya statliga jobb nu kommer till Västernorrland, säger statsminister Stefan Löfven.

Samtidigt ska den statliga servicen förbättras runt om i landet. I dag meddelas att Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan kommer att öppna 10 nya servicekontor. Inriktningen är att dessa ska öppna i Kramfors, Jokkmokk, Malung-Sälen, Sorsele, Vimmerby, Överkalix samt förstärka den statliga servicen i Brandbergen, Haninge, stadsdelen Vivalla i Örebro, stadsdelen Rosengård i Malmö och stadsdelen Angered i Göteborg. Kontoren ska öppnas senast 30 juni 2018.

- Ingen ska känna sig övergiven av staten. Vi måste se till att det går att få personlig service och hjälp med vardagliga myndighetsärenden i hela vårt land, oavsett om du bor i Kramfors eller Vivalla, Vimmerby eller Rosengård, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Från och med 2019 skapas en samlad serviceorganisation för lokal statlig service. En utredare har i uppdrag att presentera en plan för hur fler myndigheters service kan kopplas till den kommande samlade serviceorganisationen och på vilka ytterligare platser servicekontor bör öppnas.

Presskontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.