Innehållet publicerades under perioden

-

Helena Jonsson ny landshövding i Jönköpings län

Regeringen har idag utsett Helena Jonsson till ny landshövding i Jönköpings län. Hennes förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Jönköpings län gäller från och med den 15 januari 2018 till och med den 14 januari 2024.

- Det är glädjande att Helena Jonsson tackat ja till uppdraget som landshövding i Jönköpings län. Hon har en bred erfarenhet och kommer med sina ledaregenskaper att vara en tillgång för länsstyrelsen och länet, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Helena Jonsson är född 1965. Helena Jonsson är lantmästare och var under åren 2011 till 2017 förbundsordförande för LRF. Hon utsågs 2013 till hedersdoktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

- Jag ser det som ett hedersuppdrag att få verka som Landshövding i Jönköpings län. Det är verkligen ett viktigt jobb som länsstyrelsen gör och som innefattar prioriteringar och avvägningar mellan olika samhällsintressen för att nå en hållbar utveckling såväl miljömässigt, ekonomiskt som socialt. Jag ser fram emot att få vara en del av det arbetet som landshövding i Jönköpings län, säger Helena Jonsson.

Kontakt

Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00