Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson till Bryssel

Publicerad

På torsdag och fredag den 7 och 8 december deltar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på rådet för rättsliga och inrikesfrågor (RIF) i Bryssel.

På mötet deltar EU:s justitie- och inrikesministrar och flera aktuella frågor kommer att avhandlas i samband med mötet. Ministrarna väntas fatta beslut om vägen framåt gällande förordningen om frysning och förverkande samt om det europeiska informationssystemet för utbyte av uppgifter ur kriminalregister (ECRIS). Deltagarna kommer också att diskutera kampen mot terrorism och frågor om datalagring.

I samband med mötet kommer ministrarna också att få en lägesrapportering om interoperabilitet, genomförandet av PNR-direktivet och EU:s anslutning till Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna.

Presskontakt

Miriam Abu Eid
Pressamordnare, Justitiedepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00