Pensionsseminarium med nobelpristagare Richard Thaler: How to make the Swedish pension system great again

Pensionsgruppen och socialminister Annika Strandhäll bjuder den 12 december in till ett internationellt seminarium om det svenska pensionssystemet och dess framtid. Huvudtalare är professor Richard Thaler som nyligen tilldelats Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Deltar gör även professor Nicholas Barr som är en av världens främsta internationella experter på pensionssystem.

Tid:
Plats: Rosenbad

Antal platser är begränsade. Intresse måste anmälas.

– Det är oerhört roligt att få bjuda in till ett seminarium med två av de tyngsta internationella experterna på ekonomiska beteenden och pensionssystem. Särskilt är spännande eftersom vi just nu är mitt uppe i en stor översyn av det svenska pensionssystemet, säger socialminister Annika Strandhäll, som också är ordförande i den blocköverskridande Pensionsgruppen.

Det svenska pensionssystemet väckte stor uppmärksamhet internationellt när det beslutades på 90-talet. Flera länder har reformerat sina pensionssystem med inspiration från det svenska. Men det är snart 20 år sedan systemet kom på plats och mycket har förändrats sedan dess. Vad har fungerat och vad kan göras bättre? Det och mycket mer kommer diskuteras på seminariet under titeln How to make the Swedish pension system great again.

Program

  • Inledning, Annika Strandhäll, socialminister och Pensionsgruppens ordförande
  • Huvudanförande av Richard Thaler, professor vid University of Chicago Booth School of Business, med titeln Nudge and the Swedish premium pension system,
  • Anförande av Nicholas Barr, professor vid London School of Economics, med titeln Pros and cons of the Swedish pension system in an international perspectiv.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Mobil 072-504 36 70
e-post till Victor Harju