Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pressinbjudan: Onsdagen den 20 december överlämnar Försvarsberedningen sin rapport till försvarsminister Peter Hultqvist

Publicerad

Onsdagen den 20 december överlämnar Försvarsberedningen sin rapport Motståndskraft, inriktningen av totalförsvaret och utformningen av det civila försvaret 2021–2025 till försvarsminister Peter Hultqvist.

Tid:
Plats: Rosenbads konferenscenter

Ingång via Kopparporten vid Rosenbads huvudentré från 08.30. Kom gärna i god tid då det kan bli kö vid inpasseringen. Medtag presslegitimation

I januari 2017 gavs Försvarsberedningen nya anvisningar för sitt arbete och ska senast den 14 maj 2019 lämna en försvars- och säkerhetspolitisk rapport till regeringen. Försvarsberedning har beslutat att lämna en delrapport om inriktningen av totalförsvaret och utformningen av det civila försvaret. Rapporten kommer att lämnas till försvarsminister Peter Hultqvist den 20 december 2017.

Efter överlämnande kommer Försvarsberedningen att ha en pressträff klockan 09.15 i Rosenbads konferenscenter där rapporten presenteras och där det finns möjlighet att ställa frågor till Försvarsberedningen.

Pressträffen webbsänds på www.regeringen.se/forsvarsberedningen och kommer även efteråt att finnas tillgänglig på Försvarsberedningens webbplats.

Rapporten kommer att göras tillgänglig på www.regeringen.se/forsvarsberedningen från klockan 09.00 den 20 december och kommer även att delas ut till deltagarna på pressträffen.

Anmäl deltagande senast 19 december 16.00. Rosenbads konferenscenter nås via Kopparporten vid Rosenbads huvudentré. Möjlighet till inpassering från kl. 08.30. Kom gärna i god tid då det kan bli kö vid inpasseringen. Medtag presslegitimation.

För anmälan till pressträffen och frågor kontakta Marinette Nyh Radebo.

Presskontakt

Marinette Nyh Radebo
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00

Försvarsberedningen