Utrikesministern till säkerhetsrådsmöte om Nordkorea

Utrikesminister Margot Wallström besöker New York 15–16 december för att delta i ett ministermöte om Nordkorea i säkerhetsrådet. FN:s generalsekreterare António Guterres och utrikesministrar från ett flertal av säkerhetsrådets medlemsländer deltar i mötet. Utrikesministern kommer under besöket även delta i ett informellt möte i säkerhetsrådet om kopplingarna mellan klimatförändringar och säkerhet.

Utöver möten i säkerhetsrådet kommer utrikesministern delta i ett antal bilaterala möten med tillresta ministrar och samtal med företrädare för FN, samt träffa organisationer som arbetar med frågor kopplade till feministisk utrikespolitik.

Kontakt

Erik Wirkensjö
Pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-3176471
e-post till Erik Wirkensjö