Ann Linde till ministermöte i Bryssel

EU- och handelsminister Ann Linde deltar när rådet för allmänna frågor (GAC) möts i Bryssel på måndag 29 januari. EU-ministrarna väntas diskutera läget i förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU samt anta nya förhandlingsdirektiv avseende övergångsarrangemang för Storbritannien.

EU-ministrarna inleder mötet med en diskussion om läget i förhandlingarna med Storbritannien om utträdet ur EU. Dessutom ska de besluta om att komplettera förhandlingsdirektiven till EU-kommissionen som förhandlar med Storbritannien om utträdet för EU:s räkning. Kompletteringarna handlar om EU:s position när det gäller en övergångsperiod mellan utträdet och en framtida relation. Övergångsperioden föreslås pågå från det datum utträdesavtalet träder i kraft till den 31 december 2020, med möjlighet till förlängning.

– Det är viktigt inte minst för näringslivet med en tydlig signal om att det blir en övergångslösning. Jag anser att det förhandlingsdirektiv som nu ligger på bordet utgör en god grund för fortsatta förhandlingar med Storbritannien, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha