Baylan besöker Västerås i samband med första utbetalningen av pension med lägre skatt

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan besöker Herrgärdets Serviceboende i Västerås fredagen den 19 januari med anledningen av den första pensionsutbetalningen med sänkt skatt för 1,5 miljoner pensionärer. Det innebär upp till 410 kronor mer per månad jämfört med innan skattesänkningen.

Regeringen har sänkt skatten för 75 procent av alla personer över 65 år. Den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare ska helt bort till 2020. Nu höjs också bostadstillägget med upp till 470 kronor i månaden. Det är första gången på tio år som taket i bostadstillägget höjs.

Program

9.00 Besök vid Herrgärdets Serviceboende
Adress: Knutsgatan 2D, Västerås

Under besöket träffar samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan pensionärer och personal för att äta tårta för att fira skattesänkningen.

9.50 Mediatid
10.00 Besök hos Gamla Gardet
Adress: Knutsgatan 2D, Västerås

I samma hus som äldreboendet har S-föreningen Gamla Gardet sina fredagsmöten. Denna gång har även medlemmar i PRO bjudits in. Tid finns för att beskriva och svara på frågor om regeringens politik och arbetet som väntar under valåret.

Kontakt

Gunilla Hjalmarson
Pressekreterare hos samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-545 70 79
e-post till Gunilla Hjalmarson, via registrator