Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Eva Lindström utsedd till ny svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten

Publicerad

Den 29 januari 2018 godkände EU:s ministerråd Eva Lindström som ny svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten. Detta efter rekommendation från Europaparlamentet. Det är första gången en svensk kvinna utsetts till denna post.

- Arbetet att använda våra resurser effektivt och bekämpa bedrägerier måste föras både nationellt och internationellt. Sverige ska vara en aktiv del i EU:s revisionsarbete och det är därför glädjande att en mycket meriterad person med gedigen kompetens inom revision, budget och statsförvaltning utsetts till uppdraget, säger finansminister Magdalena Andersson.

Europeiska revisionsrättens uppdrag är att bidra till att förbättra EU:s ekonomiska förvaltning, främja redovisningsskyldighet och öppenhet och fungera som oberoende väktare av unionsmedborgarnas ekonomiska intressen. Europeiska revisionsrätten består av en ledamot från var och en av de 28 medlemsstaterna i EU.

Eva Lindström tillträder tjänsten den 1 mars 2018. Hennes mandat löper över sex år. Hon ersätter HG Wessberg som varit svensk ledamot sedan 2011.

Eva Lindström är idag statssekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Hon har tidigare bland annat varit riksrevisor samt budgetchef i Finansdepartementet.

Presskontakt

Isabel Lundin
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-296 46 38‬
e-post till Isabel Lundin
Gösta Brunnander
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00