Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han utbildningsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han utbildningsminister.

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Gustav Fridolin nyckelperson vid lansering av nytt globalt sexualundervisningsprogram

Publicerad

Sexualundervisning och reproduktiv hälsa står på agendan då utbildningsministern deltar i lanseringen av Unescos nya handbok för sexualundervisning under besök i Sydafrika och Zambia den 12 till den 16 januari.

Sverige har varit drivande i arbetet med framtagandet av handboken, som utgör en del av Sveriges ansträngningar för kvalitativ och jämställd sexualundervisning globalt. Handboken kommer bidra till en förstärkt och förbättrad sexualundervisning, och bygger på vetenskapliga studier samt den arbetsgrupp där bland annat RFSU och Sida haft framstående roller.

Tonvikt under besöket läggs också vid den regionala lanseringen av det av Sverige finansierade Unescoinitiativet "Our Rights, Our Lives, Our Futures", som syftar till att ge fler unga i södra Afrika tillgång till kvalitativ sexualundervisning. Vid detta evenemang är Gustav Fridolin keynote speaker.

Utbildningsministern kommer under besöket i Sydafrika att möta representanter från landets utbildningsdepartement, myndigheter från Ghana, Swaziland, Elfenbenskusten och Namibia samt från ungdomsorganisationer och civilsamhället. I Zambia kommer Gustav Fridolin att träffa regeringsföreträdare samt representanter från civilsamhället.

– Alla unga, oavsett könstillhörighet, har rätt till god och fördomsfri kunskap om sexualitet och reproduktiv hälsa. Utbildning inom detta område leder till ökad medvetenhet och jämställdhet, och innebär därmed en investering i utveckling och demokrati. Det här är feministisk utrikespolitik i praktik, säger Gustav Fridolin.

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han utbildningsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han utbildningsminister.