Heléne Fritzon har entledigats, Migrationsminister och biträdande justitieminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Heléne Fritzon besöker flyktingläger i Jordanien

Publicerad

Den 28–30 januari besöker migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon Amman, Jordanien. Med på resan är också Mikael Ribbenvik, generaldirektör för Migrationsverket.

I samband med besöket träffar Heléne Fritzon Jordaniens planeringsminister, Imad Fakhoury. Jordaniens planeringsminister organiserar bland annat det bistånd Jordanien får ta emot och koordinerar Jordaniens och det internationella samfundets arbete i landet.

Heléne Fritzon kommer också att besöka flyktinglägret Zaatari. Lägret ligger nära staden Mafraq, cirka 2 mil från den syriska gränsen. Som mest har 120 000 personer vistats i lägret, framför allt syriska medborgare som flytt undan konflikten i Syrien. I nuläget huserar lägret cirka 80 000 personer. I samband med besöket i lägret träffar Heléne Fritzon bland annat representanter från UNHCR, UNICEF, och UN Women.

Under en av dagarna i Jordanien besöker den svenska delegationen också Khalda, där UNHCR har ett mottagningscenter. Vid centret presenterar UNHCR personer för vidarebosättning till Sverige inom ramen för UNHCR:s kvotflyktingprogram. Migrationsverkets delegation finns på plats för att utreda och fatta beslut i varje vidarebosättningsärende.

Presskontakt

Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon
Telefon (växel) 08-405 10 00