Heléne Fritzon besöker Malmö och Skurup

Imorgon fredag den 19 januari besöker migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon Malmö och Skurup. Ministern kommer att träffa representanter för Malmö stad för att diskutera mottagandet av asylsökande. I Skurup träffar hon pensionärer för att samtala om den nya sänkta pensionärsskatten.

Den 18-19 januari betalas pensionen ut med sänkt skatt för 75 procent av alla personer över 65 år. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare är nu helt borta för inkomster upp till ca 17 000 kr i månaden. Skatten sänks även för de pensionärer med inkomster upp till ca 35 000 kronor per månad.

Program för Heléne Fritzons besök i Malmö och Skurup

Kl. 10.45

Träff med Malmö stads allmännyttiga bostadsbolag (MKB) och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Vid mötet diskuteras asylmottagandet i Malmö och effekterna av EBO för fastighetsägare.
Plats: Gymnasistgatan 25D

Kl. 13.45

Öppen fikaträff med pensionärer i Skurup, den sänkta pensionärsskatten uppmärksammas.
Plats: Röda rummet, Stora Torggatan 3 i Skurup

Kontakt

Miriam Abu Eid
Pressamordnare, Justitiedepartementet
Mobil 072-216 95 65
e-post till Miriam Abu Eid