Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Nationella innovationsrådet har möte i Skellefteå

Publicerad

Den 20 februari bjuder statsminister Stefan Löfven in till ett regionalt möte med Nationella innovationsrådet i Skellefteå. Syftet är att diskutera med regionala aktörer i norra Sverige hur den nationella innovationspolitiken kan utvecklas för att stärka hela Sveriges konkurrenskraft.

Norra Sverige är en region med stora möjligheter och intressanta innovationsprojekt. Därför anordnar Innovationsrådet ett möte i Skellefteå, en kommun som de senaste åren gjort avtryck på innovationsområdet både i Sverige och internationellt.

– Sverige ska vara världsledande inom innovation. Det ger svenska företag fördelar i en global ekonomi och skapar jobb och välfärd i Sverige. Här kan norra Sverige, med framgångsrika lärosäten, nytänkande offentlig verksamhet och konkurrenskraftigt näringsliv ge viktiga bidrag till den nationella innovationspolitiken, säger statsminister Stefan Löfven.

Hela Sverige behöver vara en del av den nationella innovationspolitiken. Därför samlar Innovationsrådet olika aktörer runt om i Sverige för dialog om regionala förutsättningar och förnyelse. Den kunskap och erfarenhet som finns i regionen är viktiga bidrag till den nationella politiken. I samband med mötet arrangeras ett seminarium. Mer detaljer om mötet och seminariet meddelas senare.

Presskontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00