Oscar Stenström besöker fyra länder på västra Balkan

Den 21-24 januari besöker EU- och handelsministerns statssekreterare Oscar Stenström Serbien, Makedonien, Kosovo och Albanien. Syftet med resan är att bekräfta de goda bilaterala relationerna, undersöka möjligheterna till utökat handelsutbyte och visa stöd för svenska företag aktiva i regionen.

Svenskt stöd till ländernas EU-närmande och uppmuntran till fortsatta reformer kommer att förmedlas. Under besöket kommer Stenström bland annat att träffa regeringsrepresentanter, representanter för svenska företag och andra lokala och regionala aktörer.

I samband med besöket i Belgrad anordnas en lunch på det nyöppnade IKEA-varuhuset med fokus på CSR-frågor. I Tirana kommer Stenström att vara med på lanseringen av ett nytt svensk-albanskt rättskedjeprojekt.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha