Sven-Erik Bucht har entledigats, Landsbygdsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Sven-Erik Bucht besöker Ekogalan

Publicerad

På torsdag den 25 januari deltar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på Ekogalan i Stockholm.

Varje år arrangerar branschtidningen Ekoweb Ekologiska branschdagen - Ekogalan. Landsbygdsministerns ska hålla ett anförande och mot slutet av konferensen kommer Ekoweb att presentera en rapport för den ekologiska livsmedelsmarknaden i Sverige.

Regeringen har tidigare bland annat presenterat en satsning på 25 miljoner kronor per år under 2018–2020 till ekologisk produktion, konsumtion och export. Pengar som ska möjliggöra genomförande av den åtgärdsplan som Jordbruksverket nu tar fram för att nå de av regeringen uppsatta ekologiska målen. Regeringen har även satsat 175 miljoner totalt till omställning till ekologisk produktion för åren 2018–2020.

Tid: den 25 januari, kl. 13.00
Plats: Grand Hotel, Stockholm

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00