Ylva Johansson besöker Salem

Torsdagen den 18 januari besöker arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson Ikea i Kungens Kurva och Salem. Ylva Johansson kommer bland annat att göra verksamhetsbesök, samtala med pensionärsorganisationer och hålla öppet möte för allmänheten.

Torsdagens besök inleds på eftermiddagen med ett verksamhetsbesök på Ikea i Kungens Kurva. Ylva Johansson kommer bland annat att ta del av företagets arbete med språkpraktik för nyanlända.

Därefter åker Ylva Johansson till Salem där hon kommer att träffa representanter för pensionärsorganisationerna. Den 18-19 januari betalas pensionen ut med sänkt skatt för 75 procent av alla personer över 65 år, vilket ger upp till 410 kronor mer per månad jämfört med förra året. Skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare är nu helt borta för inkomster upp till cirka 17 000 kr i månaden.

Arbetsmarknadsministern kommer också att träffa företrädare för det lokala näringslivet.

På kvällen deltar Ylva Johansson i öppet möte för allmänheten. Mötet hålls i Folkets hus klockan 18:00 på Centralvägen 1, Rönninge.

Media är välkomna att kontakta pressekreterare Natalie Sial för intervjuförfrågningar och mer detaljerad information om besöket.

Kontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-520 54 49
e-post till Natali Sial

Prenumerera på nyheter från Arbetsmarknadsdepartementet

Vill du ha aktuell information från Arbetsmarknadsdepartementet?