Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde till Egypten på främjarresa

Publicerad

Den 18-20 februari 2018 reser EU- och handelsminister Ann Linde till Egypten för att träffa motparter i egyptiska regeringen, andra officiella företrädare och företrädare för det civila samhället.

Egypten är en viktig handelspartner för Sverige, och ett så kallat Prio 26-land i regeringens exportstrategi. Egypten utgör vår största exportmarknad på den afrikanska kontinenten, och vår näst största exportmarknad i Mellanöstern och Nordafrika. Flera stora svenska företag finns representerade i landet.

Under besöket kommer EU- och handelsminister Linde bland annat att diskutera den ekonomiska och politiska utvecklingen i Egypten, samt möjligheter för ytterligare fördjupat handels- och erfarenhetsutbyte mellan Egypten och Sverige.

- Under mitt besök till Egypten ser jag fram emot att diskutera handelspolitik, den politiska utvecklingen i landet samt att fördjupa vårt samarbete på det ekonomiska området. Jag ser även fram emot att träffa företrädare för det civila samhället, inte minst för att diskutera kvinnors rättigheter och deltagande, både ekonomiskt och i samhället i stort, säger EU-och handelsminister Ann Linde.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00