Anna Ekström fortsätter kompetensförsörjningsresan i Sundsvall och Timrå

Besök på fordonsprogrammet, anförande på Mittlärande-konferensen och kompetensförsörjningssamtal med regionen – det står på programmet när gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström reser till Sundsvall och Timrå, tisdagen den 20 februari.

Tillsammans med bland annat politiker, Arbetsförmedlingen och representanter från näringslivet kommer Anna Ekström att diskutera möjligheter och utmaningar med regionalt samarbete kring yrkesutbildning i syfte att åtgärda kompetensbristen.

Mittlärande-konferensen är en mötesplats för pedagoger, lärare, förskollärare, skolledare och andra med intresse för skolan. Anna Ekström kommer i sitt anförande att tala om regeringens prioriteringar i gymnasieskolan.

Hon besöker även fordonsprogrammet på Sundsvalls gymnasium och får en presentation av Motorbranschcollege. Där kommer hon också att träffa lärare och elever.

Anna Ekströms kompetensförsörjningsresa påbörjades i april 2017. Sundsvall blir den sjuttonde anhalten efter tidigare besök på orter så som Lund, Skövde, Gällivare och Östersund.

Tid för intervjuer finns – kontakta Helena Paues för anmälan.

Program

Tid: kl. 10.30-11.30 Anförande Mittlärande-konferensen
Plats: Hotell Södra berget, Södra stadsberget 1, Sundsvall

Tid: kl. 11.55-12.50 Besök fordonsprogrammet och Motorbranschcollege, samtal med lärare och elever
Plats: Sundsvalls gymnasium, Universitetsallén 17, Sundsvall

Tid: kl. 13.00-15.00 Kompetensförsörjningssamtal
Plats: Vuxenutbildningen, Lasarettsvägen 19, Sundsvall

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00