Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Isabella Lövin tog emot FN:s vice generalsekreterare Amina Mohammed för att diskutera FN:s reformagenda

Publicerad

FN:s vice generalsekreterare Amina Mohammed är i Sverige bland annat för att delta i End Violence Solution Summit och för ett informellt möte om finansiering av FN:s utvecklingssystem. Under besöket tog Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat idag emot Amina Mohammed för att diskutera FN:s reformagenda som är nödvändig för genomförandet av Agenda 2030. Ett effektivare och mer sammansvetsat FN behöver växa fram.

Isabella Lövin och Amina Mohammed
Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, tog emot FN:s vice generalsekreterare Amina Mohammed. Foto: Regeringskansliet/Moa Haeggblom

Amina Mohammed tackade Isabella Lövin för det viktiga arbete Sverige driver genom att försvara kvinnors rättigheter i en tid av ökat motstånd för kvinnors och flickors rätt att bestämma över sin egen kropp.

Arbetet med havsfrågorna diskuterades och kopplingen mellan friska hav och fattigdomsbekämpning, minskad hunger, klimat och hälsa på global nivå. Även vår tids stora utmaning, klimatförändringarna och hur FN effektivt ska arbeta för minimera hoten i denna svåra tid, diskuterades.

Presskontakt

Katarina Hellström
Politiskt sakkunnig hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin
Telefon 08-405 10 00
Mobil 070-542 14 28
e-post till Katarina Hellström