Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Margot Wallström presenterar 2018 års utrikesdeklaration och samtalar om utrikespolitik med studenter

Publicerad

Den 14 februari presenterar utrikesminister Margot Wallström regeringens utrikesdeklaration. På eftermiddagen besöker utrikesministern Lunds universitet för att diskutera Sveriges utrikespolitik med studenter. En digital frågestund anordnas även på utrikesministerns Facebooksida.

Den 14 februari äger 2018 års utrikespolitiska debatt rum i riksdagen. Den inleds traditionsenligt med att utrikesministern presenterar utrikesdeklarationen – en programförklaring över regeringens visioner för Sveriges arbete i världen och ståndpunkter i den svenska utrikespolitiken. Utrikesminister Margot Wallström presenterar deklarationen den 14 februari kl. 09.00. Presentationen och debatten livesänds på riksdagens webbplats.

Utrikesdag med besök på Lunds universitet

Under eftermiddagen besöker Margot Wallström Lunds universitet för att delta i ett seminarium anordnat av universitetets utrikespolitiska förening. Seminariet inleds med ett samtal mellan utrikesministern och en moderator och sedan har studenterna möjlighet att ställa sina frågor om svensk utrikespolitik. Evenemanget pågår ca. kl. 15.00-16.00 och livesänds på Margot Wallströms Facebooksida.

På samma sätt som förra året anordnas även en digital frågestund på ministerns Facebooksida under tiden som utrikesdebatten pågår. Studenter vid ett flertal olika universitet deltar i årets frågestund och frågorna besvaras av tjänstemän på UD.

Efter seminariet har utrikesministern tid för kortare intervjuer med media. Kontakta utrikesministerns pressekreterare Erik Wirkensjö i förväg.

Länkar:
Riksdagens webbplats
Margot Wallströms Facebooksida
Mer om evenemanget på Lunds universitet

Kontakt