Morgan Johansson och Gustav Fridolin i samtal om trygghet i skolan

I morgon onsdag den 14 februari besöker justitie- och inrikesminister Morgan Johansson och utbildningsminister Gustav Fridolin Kunskapsgallerian M7 i Nacka för att prata om brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i skolan.

Tid:
Plats: Kunskapsgallerian M7, Marcusplatsen, Nacka

Alla barn och ungdomar har rätt till en trygg skolgång och alla skolor har en viktig roll att spela i det gemensamma brottsförebyggande arbetet. Vid Kunskapsgallerian M7 i Nacka, som bland annat består av tre gymnasieskolor, har de arbetat förebyggande genom att bygga bort de platser där brott i skolmiljö brukar begås. I samband med besöket träffar ministrarna bland annat elever, lärare, Nacka kommuns säkerhetssamordnare och kommunpolis.

Kontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh
Hanna Hessling
Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-55 73 801
e-post till Hanna Hessling