Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Ylva Johansson talar på CEPS-konferens i Bryssel

Publicerad

Fredag den 23 februari håller arbetsmarknads- och etableringsministern ett anförande kring arbetet med etableringen av nyanlända. Ylva Johansson medverkar även i ett seminarium med det europeiska utstationeringsdirektivet som tema.

Drygt två år har passerat sedan kulmen nåddes för 2015 års stora flyktinginvandring till Sverige och Europa. De utmaningar som samhället ställts inför, hur etableringen av nyanlända fungerat samt vilka lärdomar vi kan tillämpa i framtiden står i centrum för ministerns anförande.

Sverige har tillsammans med flera andra länder drivit på för att få till stånd en ändring av EU:s utstationeringsdirektiv. Regeringen värnar principen om lika lön för lika arbete enligt tillämpliga lagar och kollektivavtal i arbetslandet, med respekt för den fria rörligheten. Utstationeringsdirektivet utgör temat för den paneldiskussion Ylva Johansson deltar i.

Bakom arrangemanget står tankesmedjan CEPS, vars årliga konferens Ideas Lab utgör en mötesplats där beslutsfattare, forskare, analytiker samt representanter från civilsamhälle och näringsliv diskuterar viktiga frågor för det europeiska samarbetet. Bland övriga deltagare finns bland annat EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker samt EU-kommissionären för forskning, vetenskap och innovation Carlos Moedas.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta Ylva Johanssons pressekreterare Natalie Sial.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Programmet på arrangörens webbplats

Prenumerera på nyheter

Vill du ha aktuell information direkt till din e-post?