Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Ministrarna Peter Hultqvist, Ardalan Shekarabi, Anna Ekström och Peter Eriksson besöker Nyköping

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist, civilminister Ardalan Shekarabi, gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström samt bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson besöker den 15 mars Nyköping. Under besöket kommer ministrarna att få ta del av kommunens arbete med bosättningsfrågor, det förebyggande arbetet mot brottlighet och för ökad trygghet samt Nyköpings kommuns arbete för att stödja människor att komma in på arbetsmarknaden.

Ministrarna är inbjudna av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) och vice ordförande Malin Hagerström (MP).

Nyköpings kommun har under de senaste åren haft ett högt investeringstryck och även en hög befolkningstillväxt som kräver stora investeringar i nya bostäder och skolor och ett utökat socialt arbete för att öka tryggheten i utsatta områden.

Ministrarna får en presentation av planerna på nya bostadsområden, delvis byggda med statligt bostadsstöd och nära knutna till utbyggnaden av höghastighetsjärnvägen Ostlänken som kommer att byggas genom kommunen.

Kommunens gemensamma arbete med Polisen och bostadsbolagen för att minska otryggheten och stödja ungdomar och föräldrar kommer också att redovisas för ministrarna, liksom OFTA-projektet (Omvandla Försörjningsstöd Till Anställning), kommunens och Arbetsförmedlingens gemensamma projekt ska hjälpa personer med försörjningsstöd att komma i arbete.

 

  • Fototillfälle 13.00 vid Kv Havsörnen, Ängstugevägen
  • Media är välkomna att delta i programmet vid Brandkärrskolan (Brandkärrsvägen 106A) från 13.30
  • Programmet avslutas med enskilda intervjuer från 15.10 (Brandkärrskolan, Brandkärrsvägen 106A)

Kontakt

Matilda Glas
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00
Marinette Nyh Radebo
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00