Isabella Lövin har entledigats, miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Regeringen har utsett Helen Ågren till ny havsambassadör

Publicerad

Helen Ågren har utsetts till Sveriges havsambassadör. Helen Ågren samordnade och ledde regeringens arbete med FN:s havskonferens under sommaren 2017. Hon har också en lång bakgrund inom regeringskansliet som departementsråd på bland annat Miljö- och energidepartementet och Utrikesdepartementet.

- Jag är väldigt nöjd över att Helen Ågren tackat ja till det här uppdraget. Som havsambassadör har hon en mycket viktig roll att spela i Sveriges arbete för att skydda världshaven. Det behövs kunskap, diplomati och engagemang för att nå framgång i arbetet och Helen Ågren besitter allt detta, säger klimatminister Isabella Lövin.

Helen Ågren började sitt uppdrag med att representera Sverige i början av mars då hon deltog vid The Economists World Ocean Summit i Mexiko bland annat för att byta erfarenheter om nationell havspolitik.

- Vi har ett världshav som inte känner några gränser. Det täcker två tredjedelar av jordens yta och dess tillstånd är kritiskt. Genom det internationella samarbetet får vi återkommande nedslående rapporter om hur haven mår, men samtidigt ny kunskap om lösningar och gemensamma initiativ för att förändra läget och rädda haven för kommande generationer, säger Helen Ågren.

Presskontakt

Maud Larsen
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00