Regeringen presenterar rapport om företagande och mänskliga rättigheter

Fredagen den 9 mars 2018 presenterar EU- och handelsminister Ann Linde och statssekreterare Stina Billinger regeringens uppföljningsrapport om företagande och mänskliga rättigheter. Roel Nieuwenkamp från OECD i Paris är internationell gästtalare.

I augusti 2015 antog regeringen som sjätte land i världen en handlingsplan om företagande och mänskliga rättigheter, utarbetad i linje med FN:s principer. Det var startskottet för regeringens mer ambitiösa politik för hållbart företagande.

Fredagens seminarium syftar till att presentera uppföljningsrapporten till handlingsplanen med fokus på vad som har uppnåtts och vad som återstår att göra. Det blir också ett tillfälle att diskutera hur politiken för hållbart företagande kan utvecklas framöver, inte minst för att bidra till att uppnå målen i Agenda 2030.

Per Lyrvall från Stora Enso och Elisabeth Dahlin från Rädda Barnen delar med sig av sina erfarenheter av företagande och mänskliga rättigheter.

- Omställningen till en hållbar utveckling kommer att förändra ekonomier och industrier de kommande decennierna. Jag vill att svenska företag ska ligga i framkant i omställningen till ett hållbart företagande. Det innebär nya affärsmöjligheter som kan skapa jobb, tillväxt och välfärd i Sverige, säger Ann Linde, EU- och handelsminister. 

Program

13.00-13.30 Registrering och kaffe

  • Inledning
  • Tal av EU- och handelsminister Ann Linde
  • Tal av statssekreterare Stina Billinger, åt Närings- och innovationsminister Mikael Damberg
  • Tal av Roel Nieuwenkamp, Ordförande i OECD:s arbetsgrupp för hållbart företagande
  • Tal av Sverigechef Per Lyrvall, Stora Enso
  • Tal av Generalsekreterare Elisabeth Dahlin, Rädda Barnen

14.30-15.00 Frågestund

Intresseanmälan från media sker till Darina Agha.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha