Isabella Lövin har entledigats, Miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Påminnelse: Färdplaner överlämnas till regeringen

Publicerad

Välkommen att delta när nio branscher överlämnar sina färdplaner för fossilfri konkurrenskraft till statsminister Stefan Löfven och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin vid ett seminarium den 25 april.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en film publicerad. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer som producerats efter januari 2019 finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

I samarbete med Fossilfritt Sverige har nio branscher tagit fram sina egna färdplaner för att nå fossilfrihet samtidigt som de stärker sin konkurrenskraft. Målet med arbetet är att få en konkret bild av hur omställningen av de olika branscherna kan gå till samt identifiera utmaningar, möjligheter och behovet av politisk hinderröjning.

Seminariet äger rum kl. 8.30-12.00 den 25 april i Rosenbads konferenscenter, Drottninggatan 5, Stockholm. Statsminister Stefan Löfven och Isabella Lövin finns tillgängliga för frågor från media under en paus i seminariet, cirka kl. 9.45.

Registrering från kl. 8.00. Medtag presslegitimation.

Anmälan till seminariet

Presskontakt

Maud Larsen
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Ingela Nilsson
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00