Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Försvarsminister Peter Hultqvist och socialminister Annika Strandhäll besöker Katastrofövningen Liv i Göteborg

Publicerad

Övningen genomförs torsdagen den 12 april i samverkan mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Försvarsmakten genom Försvarsmedicincentrum (FömedC), Enheten för säkerhet och beredskap (ESB) samt Regionservice inom Västra Götalandsregionen.

Målet med övningen är att säkerställa sjukhusets förmåga att leda, samverka och samordna omhändertagandet av ett stort inflöde av svårt skadade patienter med varierade skador. Dessutom övas förmågan till civil-militär samverkan vid allvarlig händelse med många skadade.

I samband med övningen hålls en pressträff klockan 12.30 som arrangeras av Sahlgrenska sjukhuset. Anmälan till pressträffen senast den 10 april görs till Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst på 031-342 96 00 eller massmedia.su@vgregion.se.

Presskontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00
Marinette Nyh Radebo
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Följ Försvarsdepartementet i sociala medier