Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson till Paris för högnivåmöte om terrorismbekämpning

Publicerad

På torsdag den 26 april deltar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på en ministerkonferens om bekämpandet av terrorismfinansiering.

Initiativtagare och värd för konferensen är Frankrikes president Emmanuel Macron. Ett stort antal ministrar från OECD-länderna deltar tillsammans med representanter för organisationer som FN, EU, Världsbanken, Europol och ECOWAS. 

Bekämpning av finansiering av terrorism bygger på finansiell underrättelseinformation och kräver goda kontakter mellan såväl länder som internationella organisationer. Konferensen syftar bland annat till att utbyta information och att stärka relationerna mellan de inblandande parterna. Konferensen avslutas med att ministrarna antar en deklaration.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh