Helen Hellmark Knutsson har entledigats, Minister för högre utbildning och forskning

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny generaldirektör för Rymdstyrelsen

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Anna Rathsman till ny generaldirektör för Rymdstyrelsen.

- Jag är mycket glad att Anna Rathsman har tackat ja till uppdraget att bli ny generaldirektör för Rymdstyrelsen. Med den gedigna kunskap och erfarenhet inom rymdområdet som Anna har ser jag henne som mycket lämpad för uppdraget och ser fram emot vårt samarbete framöver, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Rymdstyrelsen har till uppgift att främja utvecklingen av svensk rymdverksamhet och rymdforskning. Rymdstyrelsen är kontaktorgan för det statliga internationella rymdsamarbetet. De svenska rymdsatsningarna genomförs till största delen i internationellt samarbete, främst inom ramen för det europeiska rymdorganet ESA.

Anna Rathsman är i dag teknisk direktör på Svenska rymdaktiebolaget, SSC, och har arbetat med rymdfrågor sedan slutet av 1980-talet. Anna Rathsman har också varit utvecklingschef på Ericsson Radio Access och är en erfaren chef. Hon har också varit med om att utveckla de svenska satelliterna Freja och Astrid.

Presskontakt

Sam Assadi
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00