Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Oscar Stenström till Vilnius och Minsk 25–26 april

Publicerad

Oscar Stenström, statssekreterare för EU och handel reser till Vilnius och Minsk för bilaterala besök den 25–26 april.

Besöket i Vilnius är en del i uppmärksammandet av 100-årsjubileet av återupprättandet av Litauen som självständig stat. Stenström har möte med vice utrikesminister Albinas Zananavičius och besöker budget- och finansutskottet i Seimas (riksdagen). Därtill kommer han att träffa elever vid kulturprojektet "Visit the Living Freely!" på tema europeisk integration samt en rad företag.

I Minsk kommer Oscar Stenström att träffa företrädare för svenska företag och diskutera förutsättningar och hinder för utökad handel. Programmet inkluderar även möten med civilsamhället, oppositionspolitiker och fackföreningsmedlemmar. Ett bilateralt möte med biträdande utrikesminister Oleg Kravtjenko är också inplanerat.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00