Peter Eriksson har entledigats, Minister för internationellt utvecklingssamarbete

-

Bostads- och digitaliseringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Peter Eriksson besöker Hannovermässan

Publicerad

Imorgon, den 24 april, besöker digitaliseringsminister Peter Eriksson Hannovermässan, världens största industrimässa och en mötesplats på högsta nivå för ledare inom politik, näringsliv och akademi.

Under dagen träffar Peter Eriksson Dorothee Bär, nytillträdd tysk minister för digitala frågor. Dessutom deltar ministern i ett seminarium med rubriken: "Digitisation through Collaboration" samt besöker ett antal svenska montrar på mässan.

Om Hannovermässan

Hannovermässan är världens största industrimässa och en mötesplats på högsta nivå för ledare inom politik, näringsliv och akademi. Mässan äger rum under en vecka i april varje år. Den har cirka 6500 utställare från över 70 länder och täcks medialt av över 2500 journalister från hela världen. Mässan har globalt fokus cirka en tredjedel av besökarna kommer från andra länder än Tyskland. Inriktningen är högteknologisk automatisering, robotisering och digitalisering.

Presskontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00